2014. augusztus 14., csütörtök

Sidi bou Said

Múlthéten Tunéziában nyaraltunk, pontosabban Gammarth városában, ahonnan alig 15 perc taxizásra van a gyönyörű görög stílusban épült művészfalu, Sidi bou Said. Alig szálltuk ki a taxiból jázmin árusok rohamoztak meg, és kínáltak minket jázmin füzérekkel és kis virágcsokrokkal, amit több képen is láthattok. A városka főutcáján rengeteg szuvenír árus van, és szinte mindegyiküknél találhatunk kézzel festett tányérokat, gyönyörűvé varázsolva az utca amúgy is csodás látképét. Az árusok mellett rengeteg helyi fogást kínáló stand is van, és ha erre jár az ember a cukros fánkot nem szabad kihagyni! Sidi bou Said leghíresebb kávézója a Cafe des délices hangulatát nem lehet szavakkal leírni. A jachtkikötőre néző többszintes kávézó a nap minden szakaszában tele van, az emberek pedig sorban állnak hogy le tudjanak ülni. Nekünk szerencsénk volt, ugyanis szerintem a legjobb helyről álltak fel éppen, amikor mi érkeztünk. Megkóstoltuk a helyi különlegességnek számító menta teát. Az elején féltem tőle, azt hittem egy nagyon erős, karakteres ízű tea lesz, de egy mézédes, fenyőmagos menta teát hoztak ki, így azonnal be is szereztünk egy nagy dobozzal hogy itthon is el tudjuk készíteni. A képekkel remélem mindenkinek, aki olvassa ezt a bejegyzést át tudok adni egy kis városi hangulatot. Emellett készül a tengerparton fotózott bejegyzés is, amit még a héten közzéteszek!

Last week we were on holiday in Tunisia, accurately in Gammarth, from where the beautiful, scenic artists' village Sidi bou Said was only 15 minutes taxi trip. When we arrived jasmine florists stormed us to give us these lovely flowers, what you can see some of the pictures. On the main street there were so many souvenir shops with colourful handmade plates, food stands with their speciality the sugary donut what is a must to try when you are there. The village's most famous café is the Cafe des délices and I can't describe it's feeling with words and we had I guess the best table. We tried the famous tunisian mint tea, it was so good! I hope I can give everyone a little piece of the town with the pictures, and I am working on the beach article as well, what I will post this week!


7 megjegyzés:

 1. Instagramodon felfigyeltem erre a helyre, és azóta a fejembe vettem, hogy jövőre Tunéziába megyünk nyaralni. :) Csodásak a képek, és persze az outfit is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon jó volt olvasni a kommented köszönöm! én csak ajánlani tudom, meseszép! :)

   Törlés
 2. Gyönyörű hely!:)) A táskád pedig szerelem*-*♥ x
  Bianka

  VálaszTörlés
 3. Csodás ez a hely, a képek is nagyon szépek és persze a szetted is az volt! :)

  VálaszTörlés
 4. Instagramodon felfigyeltem erre a helyre, és azóta a fejembe vettem, hogy jövőre Tunéziába megyünk nyaralni. :) Csodásak a képek, és persze az clothing is :)
  copy of popular movie jackets

  VálaszTörlés